Eläimet

Niittaron jalostussikala

Jalostussikalassa tuotetaan laadukkaita uudistuseläimiä, sekä myös tietenkin lihasikoja. Pienen yksikkökoon vuoksi pystymme panostamaan eläinten hyvinvointiin sekä yksilölliseen hoitoon.

Sikala on terveysluokituksessa siirtymävaiheessa, erityistason auditointi on tehty ETT:n eläinlääkärin toimesta 5.6.2014 hyvin tuloksin. Sikala siirtyy erityistasolle vaadittavan siirtymäajan jälkeen 23.12.2014

Erityistasolle kuuluminen edellyttää tilalta erilaisia toimia eläinten terveyden, eläintautisuojauksen sekä hyvinvoinnin suhteen. Erityistaso on terveysluokituksen korkein taso. Suomen sikojen terveysluokitusjärjestelmä on maaiman mittapuussa huippuluokkaa.

Ensisijainen tuotteemme on tällä hetkellä puolivuotias risteytysensikko, joka on nopeasti tiineytettävissä. Tilauksesta voimme tehdä puhdasrotuisia ensikoita, tiineitä ensikoita tai karjuja. Pystymme vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin yksilöllisesti ja joustavasti. Jalostusrotuina käytämme yorkshirea sekä suomenmaatiaista. Lisäksi karjulinjassa voimme käyttää duroc-hampshire rotuyhdistelmää.

Olemme ensisijaisesti Kivikylän Kotipalvaamon sopimustuottaja. Tämä merkitsee sitä, että ensisijaisia asiakkaitamme ovat Kivikylän Kotipalvaamon tuottajat. Voimme myydä eri sopimuksella myös muille sikatalousyrittäjille. Tällöin ostaja vastaa itse kuljetuksesta sekä rekisterimerkinnöistä.

Uudistuseläimiä tarvittaessa, ota rohkeasti yhteyttä!